Notis

Om Escape

Ett hackerspace är en fysisk plats där man bedriver många olika projekt och träffas för att diskutera idéer relaterade till teknik och hacking. Det finns inga begränsningar för vilka typer av teknologier vi snöar in på, även om det sannolikt till stor del kommer att vara elektronik, mjukvara, gamla hemdatorer och ombyggda routers som gör allt möjligt. Det är ganska mycket upp till de medlemmar som hänger i spacet.

Vilka är vi som skriver här, och var finns vi?
Ett gäng teknik- och datorintresserade människor så klart! Vi finns i Arvika. Om ni vill träffa oss irl så är det bara att komma på vårt "lördagsfika" (se nedan).

Kontakt
  • Skicka mail till vår e-postlista.
  • Chatta med oss på IRC: #arvikahackerspace @ Freenode


Lördagsfika och hackingkvällar
Lördagsfikat infaller vanligtvis den första lördagen i varje månad (om inte annat anges -- kolla alltid e-postlistan före!). Vi brukar samlas utanför City-konditoriet kl. 13:00 för fika där. Utöver det kör vi ibland även hackingkvällar hemma hos någon av medlemmarna.

Medlemskap
Kom på fikat eller kontakta oss på annat sätt.

Medlemsavgifter
Inga.

Lite bakgrundshistoria
I början av 2009 så samlades några vänner för att snacka Linux/Ubuntu/open-source/teknik och skapa något mer ur det, och det blev så att vi bestämde oss att vi skulle börja med att ha ett stånde fika första lördagen i månaden, och det blev ganska snabbt klart att vi behövde ha något lätt sätt att nå varandra, så det blev att vi skapade en e-postlista och det var tänkt från början att vi skulle försöka skapa en Ubuntu LUG (Linux User Group) med sitt säte i Arvika så namnet på e-postlistan blev "Ubuntu i Arvika", tiden flöt på med många trevliga fika, och det kommunicerades flitigt på e-postlistan, tills vi bestämde oss för att ge oss ett namn som lite mer speglade vad vi var, och efter ett tag så bestämde vi oss för namnet "Escape" (eller "Arvika Hackerspace"), och vi började diskutera om vi skulle skapa en mer riktig förening med en fast lokal, men vi kom också fram efter ett tags diskuterade att vi inte ville att föreningsarbetet skulle ta överhand vilket då är rena rama döden för en liten förening, så vi la det på is och fortsatte som vanligt men vår e-postlista och vårt lördagsfika, just det ja inte helt som vanligt utan vi bestämde oss för att skapa en hemsida med wiki och forum, som en av oss la upp på sin dator hemma, men att driva en hemsida kräver som sagt en del arbete med design/konfigurering och till sist också innehållet, och det hände inte så mycket på hemsidan, och sidan fick inte heller så mycket trafik, så för att fokusera oss lite mer så startade vi denna blog som vi har tänkt ska fokusera mer på innehåll och kanske locka till sig fler medlemmar. :)